Каракачанов: Искаме да видим как е действала работната група за изтребителите

Няма решение за "Грипен", пилотите обаче искат нови самолети, заяви вицепремиерът

Каракачанов: Искаме да видим как е действала работната група за изтребителите | StandartNews.com

Комисията, която ще проучва решението за изтребителите, няма нищо общо с корупция и с президента Румен Радев, категоричен бе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV. 

Заварваме едно положение, трябва да се съобразим с взетото решение от служебното правителство. В него е приет протокол от работата на работната група, която е разглеждала офертите за изтребителите. Сега парламентарната комисия иска да установи как е протекъл изборът, какви са мотивите и решенията, обясни Каракачанов

Още вчера съм разпоредил инспектората на министерството на отбраната да извърши проверка на обстоятелствата, довели до това решение. В четвъртък трябва да са готови. Предстои да се види какви писма са изпращани на трите страни, какви са отговорите, каза още той. 

С предложението на работната група и с решението на правителството не се предопределя избора. Те не са решили, че самолетът ще е "Грипен". Решението е, че отпада единият от участниците, американците, и остават двама. Дава се възможност нашето правителство да започне разговор с двете останали страни. По време на тези преговори могат да бъдат променени параметрите, уточни вицепремиерът.

"Грипен" е нов самолет, те са предложили добри условия. Пилотите в българските ВВС предпочитат нов самолет, с който ще могат да летят в следващите 30 години, завърши Каракачанов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай