Карадайъ зове от Кирково: Патриотизъм в действие, за да спасим България!

Карадайъ зове от Кирково: Патриотизъм в действие, за да спасим България! | StandartNews.com

На изборите ще дадем своя принос за да запазим и устоите на светска Турция на Ататюрк. Призвани сме да го направим.

„Сега е моментът, всички ние, и християни, и мюсюлмани, всички етноси да дадем исторически урок на онези, които си мислят, че могат да ни надзирават, наставлявават и разединяват." С тези думи от обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган се обърна към многохилядния митинг на ДПС председателят на партията Мустафа Карадайъ в кърджалийската община Кирково.

„Нашият призив е „Да спасим България", но първо трябва да победим омразата, за да спасим България трябва да спасим и светска Кемалистка Турция. Да докажем, че следваме завета на Левски, че времето е в нас, но и ние сме във времето. На 26 март ще дадем нашия принос за да запазим устоите на светска Турция, такава каквато я създаде Кемал Ататюрк. Ние сме призвани да го направим" каза лидерът на ДПС.

На митинга освен председателя на ДПС и водач на листата в Кърджали Мустафа Карадайъ присъстваха и Хасан Азис - втори в листата и кмет на Кърджали, кандидатите за народни представители за Кърджалийска област Альоша Синабов, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед и Байрам Байрам, обласният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан, евродепутатът Неджми Али и Ердинч Хайрула-член на ЦОБ.

Пред събралото се множество водачът на листата Карадайъ заяви „На омразата ние ще противопоставим нашата истинска любов, онази любов за 100 години, за 1000 години към нашата родина, към нашите комшии към нашата Родина, както се пее в песента "Багдат". Защото нито Местан, нито Гьокче, нито Таип могат да определят каква да бъде нашата любов към нашата Родина и нашите съседи. и с тази любов ще победим тяхната омраза"емоционално се обърна към митинга лидерът на ДПС.

Карадайъ цитира думите на създателя на светска Република Турция Кемал Ататюрк, че всеки, който е против България е против Турция. „Всеки, който се опитва да противопоставя България и Турция, е против и България, и Турция", заяви председателят на ДПС.

На митингът председателят на ДПС, който е и водач на листата в кърджалийска област заяви „Жертви, които дадохме през 70-те, 80-те години бяха в името на това да следваме завета на Левски, а именно „и християни, и мююсюлмани да живеем равни в нашата Родина. Карадайъ припомни, че "Тоталитарната власт не беше нито демократична, нито следваше завета на Левски, напротив нарушаваше го като сееше омраза, разделение и противопоставяне в обществото. През 1989 г. се обединихме и това обединение се нарича Движение за права и свободи. Застанахме с голи ръце против тоталитарната машина и докарахме демокрацията в нашата Родина. Сложно беше, но когато сме обединени можем, показахме го и го доказахме. Това е патриотизъм в действие, а не като онези патриоти чиито действия Съвета на Европа оценява като фашистки. Те сеят омраза, разделение и противопоставяне , нарушават завета на Левски."

И допълни „В началото на 90-те години, когато етническата черга на Балканите гореше, ние взехме решение с нашето обединение и единство да тръгнем по пътя на демокрацията, чрез политически инструменти. Да следваме завета на Левски да живеем равни в нашата Родина. В началото на 90-те когато Доган зададе посоката и каза че мястото на България е в ЕС, но за да стигнем до там първо трябва да влезем в НАТО," Карадайъ припомни думите на почетния председател Ахмед Доган „Пътят на България към Европа минава през Босфора".

Председателят на ДПС Карадайъ бе категоричен че „Чрез президентските избори искахме да предизвикаме промяна в управлението и успяхме, защото бяхме единни и заедно. Сега сме в ситуация на нова битка. В ситуация на нова възможност за победа, за да реализираме промяната, която искаме."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай