14:36 ч.

19.05.16

3 мин.

3142

6

0

Карадайъ в Джебел: Час по-скоро на избори

от Стандарт |

Карадайъ в Джебел: Час по-скоро на избори
Снимка: epicenter.bg

Хиляди посрещнаха ръководството на ДПС с аплодисменти "Джебел е наш!"


Днешната власт стана заложник на една политическа сила, която в Съвета на Европа наричат "фашисти". Чрез езика на омразата днешните управляващи прикриват политическата си немощ и некомпетентност. Затова час по-скоро трябва да отидем на избори. За да покажем, че без ДПС не може да има стабилност и сигурност в нашата Родина. Нашето единство и заедност е нашата сила!". Това съобщава в обширен репортаж от мястото на събитието epicenter.bg.


Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в изключително емоционално слово пред чешмата в Джебел. Цялото ръководство на движението е в града за възпоменателните тържества, с които се отбелязват 27 години от 19-омайските събития, които отключиха Голямата екскурзия, белязала края на тоталитарното управление на Живков.


Преди това централния площад в града кметът на Джебел Бахри Юмер организира митинг, на който не даде думата на политиците от България, но затова пък дълго слово дръпна посланикът на Турция Сюлейман Гьокче, главният мюфтия Мустафа Хаджиев, кметът на Бурса, представители на изселнически организация в южната ни съседка, съобщава още epicenter.bg.


Митингът се превърна в ярка демонстрация на силата на ДПС в града, чийто кмет се присъедини към партията на Лютви Местан.


Скандирания "Единство - заедност - приятелство!", "Много сме - силни сме!", "Джебел е наш!" огласиха града при появата на целия ръководен екип на ДПС. С освирквания, дюдюкания, викове "У-у-у" множеството посрещна Местан в компанията на Гьокче, както и всяко споменаване на името му или на партията му ДОСТ.


Реакцията на множеството срещу отцепниците беше толкова силна, че в един момент дори кметът на града Бахри Юмер се стъписа. Хората не искаха да слушат словото му, макар че той викаше в микрофона, за да заглуши скандиранията "ДПС, ДПС!". По време на речта му всички членове на ръководството на ДПС се обърнаха демонстративно с гръб към сцената, показвайки на всички отношението си към "предателя".


"Предателите нямат място при нас, в политиката и в демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ минути по-късно пред чешмата на Джебел, а от публиката извикаха "И в джамията!".


"Изворът на нашата сила е в нашата заедност. Чрез ДПС ние отстояваме правата, свободите и достойнството в нашата страна. Преди 27 години се опитаха да ни изгонят от родината, както и днес от трибуната на парламента някои се опитват да ни отпратят нанякъде. Но ние няма да им позволим! ", завърши Карадайъ, след което заедно с Филиз Хюсменова и кмета на Кърджали Хасан Азис пуснаха в небето на града бели гълъби.


Цветя на преклонение пред жертвите на тоталитаризма покриха чешмата в Джебел.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:49 · 20.05.2016
По-скоро трябва да се забранят етническите партии!!! Видяхме как помагат на техния си етнос и хората сега са по-бедни отпреди.
Потребител · 04:19 · 20.05.2016
сака му сe
Потребител · 00:32 · 20.05.2016
Местан се също толкова българин както и останлите,това което Живков е направил не е правилно и морално,но същото е правено от Турция в течение на векове а последното направено със огромни мащаби е от 1908 до 1922 година от Енвер паша,сменяня на имената на християните и всички местгности и местра за живеене със турски имена,както и избиването ан арменците, асирииците и гурците ,и отнемането на живота на християнското население чрез глад.така че бъдете толерантни кум Местан и другите ви съграждани
Потребител · 18:58 · 19.05.2016
Идeтe,тсиалото ДПС вкупом да бeрeтe тиутиун и нe сe занимаваитe с политика!!!Коруптсиата и измамитe са ви в кравта,заeдно с вашата анадолска хитрост,ставатe мниго опасни и врeдни!!!
Бeгом на полeто!!!
Потребител · 17:07 · 19.05.2016
Карадаи твардe рано сe увлича,човeк бeз опит И рутина!!
БРАННИК · 15:55 · 19.05.2016
Евроатлант с ориенталски корени, как да не направиш такъв избор, или сценарият Сребреница в България. Сабо балко.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент