Карадайъ в Джебел: Час по-скоро на избори

Карадайъ в Джебел: Час по-скоро на избори | StandartNews.com

Хиляди посрещнаха ръководството на ДПС с аплодисменти "Джебел е наш!"

Днешната власт стана заложник на една политическа сила, която в Съвета на Европа наричат "фашисти". Чрез езика на омразата днешните управляващи прикриват политическата си немощ и некомпетентност. Затова час по-скоро трябва да отидем на избори. За да покажем, че без ДПС не може да има стабилност и сигурност в нашата Родина. Нашето единство и заедност е нашата сила!". Това съобщава в обширен репортаж от мястото на събитието epicenter.bg.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в изключително емоционално слово пред чешмата в Джебел. Цялото ръководство на движението е в града за възпоменателните тържества, с които се отбелязват 27 години от 19-омайските събития, които отключиха Голямата екскурзия, белязала края на тоталитарното управление на Живков.

Преди това централния площад в града кметът на Джебел Бахри Юмер организира митинг, на който не даде думата на политиците от България, но затова пък дълго слово дръпна посланикът на Турция Сюлейман Гьокче, главният мюфтия Мустафа Хаджиев, кметът на Бурса, представители на изселнически организация в южната ни съседка, съобщава още epicenter.bg.

Митингът се превърна в ярка демонстрация на силата на ДПС в града, чийто кмет се присъедини към партията на Лютви Местан.

Скандирания "Единство - заедност - приятелство!", "Много сме - силни сме!", "Джебел е наш!" огласиха града при появата на целия ръководен екип на ДПС. С освирквания, дюдюкания, викове "У-у-у" множеството посрещна Местан в компанията на Гьокче, както и всяко споменаване на името му или на партията му ДОСТ.

Реакцията на множеството срещу отцепниците беше толкова силна, че в един момент дори кметът на града Бахри Юмер се стъписа. Хората не искаха да слушат словото му, макар че той викаше в микрофона, за да заглуши скандиранията "ДПС, ДПС!". По време на речта му всички членове на ръководството на ДПС се обърнаха демонстративно с гръб към сцената, показвайки на всички отношението си към "предателя".

"Предателите нямат място при нас, в политиката и в демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ минути по-късно пред чешмата на Джебел, а от публиката извикаха "И в джамията!".

"Изворът на нашата сила е в нашата заедност. Чрез ДПС ние отстояваме правата, свободите и достойнството в нашата страна. Преди 27 години се опитаха да ни изгонят от родината, както и днес от трибуната на парламента някои се опитват да ни отпратят нанякъде. Но ние няма да им позволим! ", завърши Карадайъ, след което заедно с Филиз Хюсменова и кмета на Кърджали Хасан Азис пуснаха в небето на града бели гълъби.

Цветя на преклонение пред жертвите на тоталитаризма покриха чешмата в Джебел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай