Карадайъ: Скандалът може да се окаже медийни внушения

Карадайъ: Скандалът може да се окаже медийни внушения | StandartNews.com

Забраната за влизане в Турция на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на депутата Делян Пеевски може да се окажат медийни внушения. Това допусна съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента. "Колеги, това да не се окажат медийни внушения и да не се окаже така, че ние коментираме неверни твърдения? Ние сме отправили нашето официално запитване, но отговор нямаме", запита Карадайъ.

"Ние нямаме потвърждение от турското посолство и от турските официални лица, че г-н Делян Пеевски и г-н Ахмед Доган имат забрана да посещават Турция. Докато това не се потвърди, ние не можем да предприемем никакви мерки и да взимаме решения", отбеляза още той.

"Считам, че ситуацията седи по друг начин. Адресатът на вашите въпроси е друг, а именно официалните турски институции и призовавам чрез вас да се отговори на този въпрос", заключи Карадайъ. По-рано той настоя от името на ПГ на ДПС изслушване на външния министър Даниел Митов в парламента за скандала с Турция. Зам.-министърът на външните работи

Валентин Порязов пристигна извънредно в НС, за да отговори на питането. И обяви от парламентарната трибуна, че МВнР няма никакво съобщение на официална институция от Турция за появилите се информации в турски и български медии за забрана за минаване на границата на южната ни съседка от Доган и Пеевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай