Карадайъ обяви доклада за национална сигурност за закъснял

Карадайъ обяви доклада за национална сигурност за закъснял | StandartNews.com

Докладът за сигурността за 2016 г. е страшно закъснял и това е първата заплаха за националната сигурност. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по време на обсъждането на доклада за националната сигурност на България за 2016 г.

„Поставеният за разглеждане годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2016 г. има за основна цел да представи оценките за изпълнителната власт за рисковете, опасностите и заплахите, за ефективността на политиката за национална сигурност, както и за действията, които институциите на държавната власт планират да предприемат през следващия период, т.е. през 2017 г.“, каза Карадайъ.

По думите му, имайки предвид, че остават три месеца до края на годината, този доклад е страшно закъснял. Карадайъ подчерта, че ДПС не може да приеме, че ефективното противодействие на радикализацията изисква изграждане на система за ранно сигнализиране на прояви. Той попита защо докладът мълчи за действията на националистически формации в страната.

„Липсва ясна позиция и стратегия за създаване, поддържане на междусъседските отношения на страната“, заяви Карадайъ.

По думите му сега България има възможността да се прояви със стратегията за разширяването на ЕС. Той поясни, че оценките на ДПС за доклада са критични и ДПС няма да го подкрепи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай