15:20 ч.

05.10.17

1 мин.

0

2

0

Карадайъ обяви доклада за национална сигурност за закъснял

от редактор |

Карадайъ обяви доклада за национална сигурност за закъснял

Докладът за сигурността за 2016 г. е страшно закъснял и това е първата заплаха за националната сигурност. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по време на обсъждането на доклада за националната сигурност на България за 2016 г.


„Поставеният за разглеждане годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2016 г. има за основна цел да представи оценките за изпълнителната власт за рисковете, опасностите и заплахите, за ефективността на политиката за национална сигурност, както и за действията, които институциите на държавната власт планират да предприемат през следващия период, т.е. през 2017 г.“, каза Карадайъ.


По думите му, имайки предвид, че остават три месеца до края на годината, този доклад е страшно закъснял. Карадайъ подчерта, че ДПС не може да приеме, че ефективното противодействие на радикализацията изисква изграждане на система за ранно сигнализиране на прояви. Той попита защо докладът мълчи за действията на националистически формации в страната.


„Липсва ясна позиция и стратегия за създаване, поддържане на междусъседските отношения на страната“, заяви Карадайъ.


По думите му сега България има възможността да се прояви със стратегията за разширяването на ЕС. Той поясни, че оценките на ДПС за доклада са критични и ДПС няма да го подкрепи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:19 · 06.10.2017
Снимката е синоним на политиката ни.Срам
Потребител · 01:58 · 06.10.2017
Заплаха за националната сигурност са всички партии и политици на България,България е изгубила 30% от населението си за 20 и няколко години, нама население няма заплаха за сигурноста.Ще има само терития била наричана България.Оправянето на страната идва отвътре не от вън, закона на джунглата-или ще спрете да лъжете и крадете и започнете реално да работите а не имитация ,или ще изчезнете като страна.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент