Карадайъ: Няма да осигурим комфорт на управляващите

Карадайъ: Няма да осигурим комфорт на управляващите | StandartNews.com

ДПС ще бъде конструктивна опозиция, но няма да спестява критиките си на управляващите, само защото следващите шест месеца сме под Председателство, декларира лидерът на партията Мустафа Карадайъ. "Европейските политици не гледат с добро око на замитането на проблемите "под килима", обърна внимание той.

"Разбираме желанието на правителството да му осигурим вътрешнополитически комфорт, да не внасяме вотове на недоверие. Това ние не можем да му осигурим", предупреди лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната трибуна за приоритетите през новата пленарна сесия. Същевременно обаче той посочи, че "ДПС няма да участва в процеса "Стани да седна!"

Карадайъ подчерта, че желанието на партията му да се прекрати участието на националистите от властта и преформатирането й не включва непременно изискването ДПС да участва в това управление. "Против сме управлението с националистите и защото ерозират институциите и поставят под въпрос сигурността на страната", каза той. Карадайъ изведе и позицията на движението във външен аспект, а именно, че Турция не бива да бъде отрязана от евроинтеграционния процес. "Не си представяме, че може да бъде постигнато трайно стабилизиране на Балканите без включването на Турция в общоевропейските процеси, колкото и трудно да изглежда това към този момент", заяви лидерът на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай