17:03 ч.

25.09.16

2 мин.

0

3

0

Карадайъ: На страната е необходимо ново, идейно мнозинство

от Стандарт |

Карадайъ: На страната е необходимо ново, идейно мнозинство

ГЕРБ толерира политическото, етническото, социалното, дори верското противопоставяне, криейки се зад пердето на псевдо патриотите - националисти. ДПС дава тази оценка и настоява за определянето на кратък политически хоризонт, в който след президентските избори да се стартира процес на стабилизация и нормализация на властта в държавата. Това може да стане само чрез провеждането на предсрочни парламентарни избори още в първата половина на 2017 г., след които да се установи идейно и ценностно хомогенно мнозинство, което да излъчи европейски и натовски ангажирано правителство. Само така България достойно ще лидира в Европа и ще изпълни пълноценно ролята си на председателстващ Съвета на Европа през 2018 г.


Да дадем посоката на развитие на България, на ЕС и на Европа, така ние разбираме своята мисия. Доктрината на ДПС, зададена от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган е Заедността - политиката на обединение на различията, на респект и необходимост от различията.


Само онзи, който няма визия за развитие може да иска да управлява чрез активирането на архетипови страхове. Така не се прави политика - с разделение и противопоставяне.


Нашата мисия е да не допускаме подобни елементи да обезлюдяват държавата. Да бъдем себе си, да вървим по нашия път и нищо да не ни отклонява от него.


И вие, младежката организация на ДПС сте авангарда на осъществяването на тази мисия на Движението за права и свободи.


С тези думи се обърна към участниците в Есенната академия за либерални политики, организирана от Младежко ДПС и с подкрепата на фондация "Фридрих Науман" председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на партията.


Във Велико Търново над 50 участници от младежките структури на ДПС от цялата страна слушаха лекции и се обучаваха по теми, свързани с демокрацията, политическото и гражданското участие в демократичните процеси.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:45 · 27.09.2016
КАРАТАПАНЪ!!!???
Потребител · 10:53 · 27.09.2016
Абе да ти имам еничарското име КАРАДАЙЪ.
Потребител · 12:46 · 26.09.2016
НА СТРАНАТА Е НУЖНО ДА ТИ СЕ НАБИЕ ЕДИН СИЛЕН 6УТ В ЗАДНИКА ДЕПЕСАРСКИ!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент