Карадайъ: Ако Симеонов не подава оставка, подава цялото правителство

Националистите са на власт без да има нужда от тях, заяви лидерът на ДПС

Карадайъ: Ако Симеонов не подава оставка, подава цялото правителство | StandartNews.com

В такива ситуации, ако Валери Симеонов не подава оставка, подава оставка цялото правителство. Така е в нормалните демокрации. Ех, ние сме в България, обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в Народното събрание, след като се срещна там с с президента на АЛДЕ Ханс ван Баален.

Точно преди неговото заключение Ван Баален даде пример с Холандия, където преди осем години националистите от крайнодясната формации в коалиционния кабинет се дръпнали от управлението, отказарли се от отговорност и съборили правителството. Така че, участието на националистите в управлението у нас "няма да го направи по-лесно", дипломатично предупреди гостът.

За пореден път председателят на ДПС предупреди, че демокрацията у нас е застрашена, както и етническият модел - именно заради участието на националистите в управлението.

Българският етнически модел няма алтернатива. Националисти във властта не е в принос на този модел, а в отрицание, категоричен беше лидерът на партията, член на либералното семейство.

В България националистите са на власт без да има нужда от тях. ГЕРБ ги включиха, лигитимират ги, но не само това - някои упорито започнаха да им подражават. Вчера техен народен преставител се опита да внуши от трибуната в Народното събрание, че трябва да препоръчаме техния модел и в Европа, каза още Карадайъ. 

Валери Симеонов, когато използва пресцентъра на правителството, вече не е физическо лице, а представлява властта. Власт, която заплашва и поставя ултиматум на медиите и не само медии. А Красимир Велчев? Той говори с езика на омразата, допълни председателят на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай