Кънев: Търси се компромис по казуса с Орхан Исмаилов

Кънев: Търси се компромис по казуса с Орхан Исмаилов | StandartNews.com

Взето е решение РБ да издигне петима областни управители

Реформаторският блок продължават да стои зад заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Лидерът на ДСБ Радан Кънев припомни пред БНР, че от трибуната на Народното събрание е заявил ясно, че българските мюсюлмани ще имат място в управлението на България и никой няма да пострада заради името или вярата си.

"Не се страхувам, че Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за правителството, търси се верния път към компромиса", добави Кънев.

"Ние стигнахме трудно до това мнозинство, направихме сериозни компромиси, проявихме за първи път в новата българска история компромиса във висшия му положителен смисъл, така че съвсем не смятам да загубим постигнатото след броени дни. Изобщо не смятам план Б и план В", коментира Кънев във връзка с възможността друга парламентарно представена партия да даде подкрепата си за правителството.

"Мерим хората единствено по това, което са постигнали през живота си, а не по партийна принадлежност и не по вяра или етнос. Няма да има посредници от типа на ДПС във връзката между българския етнически турчин и българската държава и власт. Ние до момента осъществяваме тази гаранция, ние виждаме риска, но се борим с него, не го избягваме", заяви съпредседателят на Реформаторския блок.

Кънев потвърди, че вече е взето решение РБ да издигне петима областни управители. "Имаше разминаване, свързано с конкретните кандидатури, а не с квоти. Имахме трудни разговори. Това е въпрос, който решаваме с ГЕРБ общо в рамките на управляващата коалиция."

Радан Кънев отрече от Реформаторския блок да са искали да оглавят Комисията по енергетика в Народното събрание, въпреки, че са имали свой кандидат. Днес е взето решение тя да се оглави от депутат от ГЕРБ, а заместник-председателят ще е от РБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай