Кънев: Разговаряме да няма оттегляне на подкрепа на Патриотичния фронт

Кънев: Разговаряме да няма оттегляне на подкрепа на Патриотичния фронт | StandartNews.com

София. "Разговаряме за това да няма оттегляне на подкрепа на Патриотичния фронт, т.е. мнозинството да продължи да съществува в първоначалния си вид", заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред журналисти в кулоарите на парламента.

„Става дума за сериозен, труден, ценностен конфликт", коментира Кънев. И уточни, че е обсъждана темата за областния управител на София. „Тя е актуална, остра, за колегите от Патриотичния фронт. Явно ще трябва да се водят още разговори, за да се стигне до общо решение, а желание има", посочи Радан Кънев.

"В момента има всички шансове за запазване на мнозинството, но процесът е много труден", каза още Кънев. „Говорихме от самото начало за стабилно парламентарно мнозинство. То неслучайно включва АБВ, които са ни много далечни идеологически, именно да не се броят гласовете до един-двама, и да се трепери на подкрепа от ДПС. В момента има всички шансове за запазване на мнозинството, но процеса е много труден", каза той.

Радан Кънев посочи, че Реформаторите никога не са крили ценностните си различия с Патриотичният фронт и добави, че са много различни, което от своя страна е елемент на споразумението между тях.

Найден Зеленогорски от РБ поясни, че за тях е ключово важно това правителство да има подкрепата на Патриотичния фронт. „Още от самото начало ние ясно казахме, че ще участваме в мнозинство, при положение, че получаваме подкрепата на ПФ, което гарантира да не се случват евентуални подкрепи от такива, които са подкрепяли правителството на Орешарски. Търсим общо решение, което да ни води", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай