Кънев: Президентът да наложи вето за пенсионните фондове

Кънев: Президентът да наложи вето за пенсионните фондове | StandartNews.com

София. „Много внимателно четох мотивите на държавния глава Росен Плевнелиев за прехвърлянето на парите от частните пенсионни фондове към НОИ. Искрено разчитам, че те означават налагане на вето на закона и ново отваряне на парламентарния дебат". Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев в предаването „Събуди се" по Нова тв.

"Ще се борим до последния момент, през вето, ако трябва и през Конституционния съд, но най-вече през диалог, за да защитим интереса на хората. Трите политически сили от мнозинството, които бяха изолирани вчера имат достатъчно народни представители, за да сезират Конституционния съд без „да си мешаме капите с БСП", каза още той.

„Вчера се нанесе тежък удар върху десните избиратели в България", каза Кънев по повод извънредната работа на депутатите. „Под бруталния натиск на финансовия министър Владислав Горанов ГЕРБ направи огромна грешка. Тази грешка е поправима", убеден е той.

„В конкретната криза нашата задача е една голяма беля, една голяма грешка да не се случи. От политическа гледна точка ние сме в началото на процеса", каза още Кънев.

„Това е разговор между Реформаторския блок и ГЕРБ и отделни министри не могат да превръщат дясното управление на България в заложник на прищевки. Колегите от ГЕРБ вчера не знаеха с какви аргументи са притиснати до стената", коментира още той.

Кънев обясни, че вчера се е опитал да разговаря с Бойко Борисов в парламента. Звънял му няколко пъти, но лидерът на ГЕРБ не е успял да му отговори на обажданията. Съпредседателят на РБ бе категоричен, че въпреки всичко той и неговите колеги няма да развалят коалицията, нито да взимат прибързани решения преди предстоящите празници. Съдебната реформа и работа в интерес на гражданите е основната кауза на реформаторите, каза още Кънев и изтъкна, че в тази връзка е готов на компромиси. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай