Кънев: Пада ми голямо гайле от душата с оставката на Първанов

Кънев: Пада ми голямо гайле от душата с оставката на Първанов | StandartNews.com

Оставката на Георги Първанов е най-добрата новина за деня. Пада ми голямо гайле от душата, каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред bTV.

Оставката на Георги Първанов е най-добрата новина за деня. Пада ми голямо гайле от душата. Работата ми с Първанов беше голям компромис. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред бТВ. Той коментира решението на Георги Първанов да подаде оставка заради решението на АБВ да подкрепи вземането на нов дълг.

С групата на АБВ работим много добре, просто работата ми с Георги Първанов бе голям компромис от моя страна. Знаете ли колко много ми е било трудно да обяснявам на хората, след като ме питат: "Радане, какво правиш с Гоце?", обясни Кънев.

Съпредседателят на РБ изтъкна,че няма оплаквания за отношенията си с дясната ръка на Първанов Ивайло Калфин и другите хора от парламентарната група на АБВ.

„Патриотите се поддадоха на популистки натиск. ДПС много слабо ме интересуват. Единственото, което знам за тях е, че те трябва да стоят достатъчно време в опозиция", каза още той по повод гласуването вчера.

„Съдебна реформа и гласуване на бюджета за 2016 г. ще покаже дали правилно сме си дали гласа за тегленето за заема", добави още Кънев.

По-рано днес лидерът на АБВ Георги Първанов обяви пред Нова тв, че подава оставка и се извинява на избирателите за това, че парламентарната група е подкрепила ратифицирането на дълга. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай