Кънев: ГЕРБ да оттеглят законодателните промени за пенсионните фондове

Кънев: ГЕРБ да оттеглят законодателните промени за пенсионните фондове | StandartNews.com

София. ГЕРБ трябва да оттеглят законодателните промени, които дават право на избор къде да отива осигурителната вноска за пенсия. За това настоя съпредседателят на Реформаторски блок Радан Кънев. „Ако не оттеглите това предложение, управлението на втория кабинет на Борисов ще бъде обречено на недоверие и неуспех", предупреди той от парламентарната трибуна.

"Тези, които дават доверието долу на улицата, те ще го свалят и оттам нататък нашето управление повече стабилно няма да бъде", каза още той.

Промяната, която предлага ГЕРБ, не е съгласувана дори в социалната комисия на Народното събрание и липсва становище на Министерството на труда и социалната политика, изтъкна Кънев.

Предложението на депутати от ГЕРБ е направено в грубо нарушение на правилата за вземане на решения, договорени между партньорите в мнозинството и между коалиционните партньори, отбеляза още съпредседателят на РБ.

Пенсионната реформа и стълбовият модел чрез задължително участие в частен фонд са в резултат на 2 години продължително съгласуване и изследвания. Посоката не е била поставяна под съмнение повече от десетилетие, макар непрекъснатото отлагане на реформата да е довело до редица изкривявания, посочи още той.

Кънев благодари на Бойко Борисов за извинението, което получи от Владислав Горанов, който вчера обяви, че не му е важна подкрепата на Реформаторския блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай