Кънев: ДСБ са плащали на тролове през 2011 г.

Кънев: ДСБ са плащали на тролове през 2011 г. | StandartNews.com

София. ДСБ са плащали за коментари в интернет през 2011 г. Това обяви сегашният председател на партията Радан Кънев в ефира на бТВ. Той показа в ефир договора на партията с новосъздадена по онова време фирма за управление на онлайн репутация. Тогава председател на ДСБ беше Иван Костов. 

 

В документа са изброени няколко услуги, сред които управление на онлайн репутация. Повечето нямат връзка с публикуване на положителни коментари за партията или т.нар. „тролене".

 

Кънев призна, че научил за съществуването на този договор от публикация в сайта „Биволъ". Той беше категоричен, че ако е знаел по-рано, би се възпротивил, защото ползването на коментарни функции от хора, които не коментират искрено, изкривява действителността. Кънев категорично заяви, че 3-месечният договор е прекратен още в момента, когато станало ясно, че се публикуват коментари в полза на ДСБ, в частност на тогавашния кандидат за кмет на София Прошко Прошков. 

 

В интернет съм от преди да бъда в политиката. Знам ефекта на „троленето". Сега видимо партиите ползват подобни услуги и губят. Сигурен съм, че и ние сме загубили", заяви Радан Кънев. Той посочи, че договорът е подписан от финансовия директор на партията и изрази съмнение Иван Костов лично да се е занимавал с подобни неща.

 

Договорът е коректно отразен пред Сметната палата, посочи Кънев. На фирмата са плащани по 10 000 лв. месечно. „Боли ме сърцето като гледам сумите, защото с тях бих направил друга интернет кампания", призна Кънев и нарече подписания документ „сбъркана от пиарска гледна точка тежка грешка". „Цената сме я платили със загубата на изборите. Българските социалисти обаче не се учат и ще си платят на изборите", прогнозира Кънев.

 

Говорителят на Реформаторския блок видя в протеста в Пловдив и погрома над Джумая джамия „ръката на посткомунистическата мафия", която според него винаги се протяга в предизборна ситуация. „Това е опасно палене на чергата. Слава Богу, много граждани са толерантни и не се хващат на тези неща", отбеляза Радан Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай