Калоян Паргов: ГЕРБ е сбор от родово-кланови общности

Управлението им ще донесе тежки последици на държавата, обяви лидерът на столичните социалисти

Калоян Паргов: ГЕРБ е сбор от родово-кланови общности | StandartNews.com

ГЕРБ полагат огромни усилия София да бъде представена като витрина за успешното им управление, но партията е концесионер на интереси, отсече Калоян Паргов, председател на ГС на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на партията по време на 13-а Конференция на Софийската градска организация на партията, цитиран от "Фокус". 

ГЕРБ не е монолитна политическа сила, а концесионер на интереси. Механичен сбор от родови-кланови общности. Днешното заседание на 13 Конференция на Софийската градска организация се провежда 6 месеца след провеждането на предсрочните парламентарни избори, довели до формиране на трети кабинет Борисов и в навечерието на заседанието 49 конгрес на БСП. Този период можем да кажем, че се характеризира с високо равнище на глобално напрежение, продължи Паргов. 

На този фон от управлението на премиера Бойко Борисов произтичат тежки последици за държавата. Имитират се външнополитически успехи, а България продължава да бъде най-бедната държава в Европа. Свидетели сме на управленска демагогия, чрез която се манипулира всекидневно българското общество, коментира Паргов. 

Русия не е заплаха за България, категоричен бе Паргов и допълни, че БСП трябва да работи за свалянето на санкциите към Москва.

На пух и прах станаха обещанията на управляващите, че ще се възползваме от конюнктурата на така нареченото обещано разбирателство между Тръмп и Путин, поясни Паргов.

Алтернативата не е само да отстраним ГЕРБ от власт, а с какво ще направим държавното управление по-различно от сегашното. Да показваш само греховете на управляващите не е алтернатива. Какво е необходимо да направи и то незабавно БСП, за да се наложи като реална алтернатива за широките електорални кръгове? За пръв път имаме държавно управление, което мисли през призмата на календарно полугодие. Въпреки, че управлението не е в кондиция, ние от БСП дали сме готови да управляваме? На този етап победата ни на следващите почти сигурни предсрочни парламентарни, европейски и местни избори изглежда несигурна. Подготвени ли сме да управляваме с висок професионализъм, попита той. 

Защо опитът ни да действаме реактивно не е достатъчно ефективен понякога? Отговорът на този въпрос съдържа три елемента, които считам, че ние в Софийската партийна организация трябва още по-засилено да изпълняваме, макар че в момента в непълна степен се опитваме да дадем точния отговор на това. Първо да покажем, че искаме и можем да реализираме конкретни политики по различен от ГЕРБ начин. Да правим тази политика в диалог с различни общност, говори още Паргов.

Скандалите, в БСП не са на идейна основа – битките в най-малкото село и в най-големия град трябва да се водят на принципа „един за всички – всички за един, заяви още лидерът на столичните социалисти и допълни, че ръководената от него организация е получила задача да открие нов Румен Радев. Този път за кмет на София.

 Имам усещането, че ние разглеждаме загубите било на частични местни избори или национални като проблем единствено само на определено местно, общинско или национално ръководство. Ако това продължаваме така, сме обречени да го правим постоянно", заяви Паргов.

Искам да поставя въпроса ние от БСП имаме ли сили да определим принципите на нашите спорове. Според мен принцип е търсенето на такъв социално-справедлив модел на управление на държавата. Нека да покажем, че ние сме Софийска организация. Нека да покажем нашата отговорност. Ние не трябва да се плашим от различните мнения и от дискусията в нейната дълбочина. Само така можем да очертаем перспективата, която БСП ще даде на България, която всички ние обичаме и за която сме готови на всичко, посочи Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай