Калфин засегнат: Ако така се гласува, не мога да съм полезен

Калфин засегнат: Ако така се гласува, не мога да съм полезен | StandartNews.com

София. Ако по този начин се гласува по важни теми, не виждам с какво мога да съм полезен в този кабинет. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин,. Думите му идват след като Делян Добрев от ГЕРБ оттегли предложението максималния осигурителен доход да се увеличи от 2400 до 2600 лева.

Калфин обясни, че парламентът е гласувал предложението, но не и окончателния текст на тозичлен от закона. „Гласувани бяха предложенията по него, така че след почивката ще се гласува окончателно членът. За мен ще бъде скандално, ако не се подкрепи този текст, който е внесен сега. Обсъждан е с тристранни партньори, в комисии и правителството. Не могат да се правят импровизации. Ако това се направи като промяна, това означава, че приетият малко по-рано бюджет на НЗОК, трябва да се промени, трансферите от държавния бюджет също трябва да се променят и трябва да се започне отначало гласуването на бюджета на ДОО", обясни Калфин.

Той смята тази импровизация за абсурдна. „Така не може да се работи и да се приема по този начин бюджет. Това не е моят бюджет, той е изработен от НОИ, внесен в правителството, консултиран и приет от бюджетната комисия. Нека да видим какво ще решат, но подобно решение създава пълен хаос в цялата бюджетна процедура", каза още Ивайло Калфин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай