Калфин: Станишев да каже и в Брюксел за идентичността на левите партии

Калфин: Станишев да каже и в Брюксел за идентичността на левите партии | StandartNews.com

Варна. Много е лесно в Пловдив да говориш едно, а в Брюксел – друго. Нека председателят на ПЕС Сергей Станишев да излезе с послание към всички партии в Европа от семейството на социалистите, които участват в коалиция с десни в едно управление, че са лявата си идентичност, призова от Варна зам.-председателят на ПП АБВ и вицепремиер Ивайло Калфин.

Той коментира изказванията на Станишев в града под тепетата по адрес на АБВ, че е загубила лявата си идентичност, участвайки с партия от ЕНП. Трябва да има здрав разум и спирачка на демагогията, каза Калфин.

Ако Станишев каже в Брюксел същото за другите леви партии в Европа, тогава няма да е демагогия, коментира още зам.-лидерът на АБВ.

Говори се, че това правителство поддържало статуквото, а аз бих го попитал кой всъщност създаде статуквото. Много е лесно да гледаш отстрани и изведнъж да кажеш как БСП е много срещу санкциите срещу Русия, а кой реално въведе тези санкции и кой беше външен министър тогава на България? Когато някой се занимава с демагогия да не си мисли, че е толкова къса паметта на българските граждани, каза Калфин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай