Калфин: Предложението за пенсионните фондове дойде изневиделица

Калфин: Предложението за пенсионните фондове дойде изневиделица | StandartNews.com

Предложението за пенсионните фондове дойде изневиделица и поради тази причина не е добро за бизнес средата. Това заяви вицепремиерът и министър по социалната и демографската политика Ивайло Калфин пред журналисти. Той бе категоричен, че няма да прехвърли своята партида и вноските си от частните пенсионни фондове към държавното обществено осигуряване.

Всеки сам ще може да реши дали да прехвърли своите вноски и партида, като лично той няма да го направи, изтъкна той, цитиран от БГНЕС.
Цялостната реформа се отложи, за да се изчисти в диалог до март догодина, тъй като се нуждаем от цялостно решение за пенсионна реформа, а не такава да се извършва на стъпки, обясни Калфин.

В меморандума между синдикатите и премиера се поставя спор, датиращ от поне 15 години за ролята на капиталовите схеми. Те все още не са започнали да изплащат, подчерта той.

Трудно може да се приеме изненадващият начин, по който са били направени предложенията, отнасящи се за частните фондове, обясни още Калфин. Той припомни, че хората все пак трябва да могат да избират.

На въпрос дали това решение ще разреши проблема на НОИ, Калфин отговори, че по никакъв начин това не решава нито един проблем на НОИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай