Калфин: Плевнелиев е неизбираем

Калфин: Плевнелиев е неизбираем | StandartNews.com

Росен Плевнелиев е неизбираем, виждаме го и в рейтингите. Сигурно е положил много старание в петгодишния си мандат, аз се отнасям с уважение към тази институция, но мисля, че на България е необходим различен президент. Това заяви бившият социален министър Ивайло Калфин в сутрешния блок на бТВ.

На държавния глава му прави чест, че се оттегли, обясни той.

Калфин коментира работата на новия социален министър Зорница Русинова: „С нея работихме година и половина и мисля, че работихме много добре. Тя има нужда от известно време да огледа приоритетите. Това, което аз очаквам е да продължи голяма част от започнатото, правили сме го в екип и, разбира се, да има собствени приоритети".

"Това е много тежък пост и се отнасям с много уважение към всеки, който се занимава с него. Трябва да седнеш на този стол, за да го разбереш", добави Калфин.

Обществената поръчка за нови коли в министерството е спряна заради претенциите на една-две фирми, които не са попаднали в нея, изтъкна той. „При първата поръчка шест марки коли можеха да участват, при втората са над 10. Да се говори за скандална поръчка и за луксозни коли – това не е сериозно просто", допълни той.

Не става въпрос за луксозни автомобили, а за такива които не са градски, с които много се пътува и заместват стари опели, които са на по 200 000 км., и са непрекъснато в сервизите. Абсолютно невярно е това, че са обявени, за да ги спечели един човек, обясни бившият социален министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай