Калфин: Не трябва да отделят Еци от майка му

Калфин: Не трябва да отделят Еци от майка му | StandartNews.com

Не бива 3-годишният Христо, който бе жестоко пребит от "бавачките си" , да бъде отделян от майка му. Това мнение изрази социалният министър Ивайло Калфин пред бТВ. 

Междувременно Софийският апелативен съд ще гледа мерките за неотклонение на двамата 18-годишни младежи, пребили Еци, както го наричат близките му.

Изпълняваме всичко, което сме поели като ангажимент, особено в сферата, в която работя, ясен бе той

Калфин подчерта, че годишно се отделят по 600 млн. лв. за детски надбавки. Вариантите всички деца да получат надбавки са два - или по този стълб парите да станат 900 млн. лв., или да се намалят парите за останалите деца", коментира той.

"Струва си държавата да инвестира в още детски градини, тъй като това е проблем за родителите, които работят. Тези, които са оставени като настойници, биха могли да получат някакви бонуси, но всяко дете си има нужда от родител", поясни Ивайло Калфин.

Относно пенсионната реформа той каза: "Това, което гласувахме в парламента, не е рязко увеличение на възрастта за пенсиониране. В момента мъжете от трета категория труд се пенсионират на 63 години и 8 месеца".

Според сметките на министъра през 2037 година една жена, която сега взима 650 лева заплата, тогава трябва да получава 1100 лева пенсия.

Във връзка с избора на омбудсман днес, Калфин поясни, че няма да гласува, но изразява подкрепата си към Мая Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай