Кадиев: Законът за КТБ е цената за подкрепата на ДПС

Кадиев: Законът за КТБ е цената за подкрепата на ДПС | StandartNews.com

Със законопроекта за КТБ ГЕРБ плаща цената за подкрепата на ДПС - това е цената за 300 дни подкрепа, заяви Георги Кадиев от парламентарната група на БСП пред ТВ7.

"Този закон е мъртвороден и неговата цел е да покаже на хората с депозити над 100 хил. евро в КТБ, че са се опитали да направят нещо", подчерта Кадиев.

Той обясни, че в Народното събрание ще се разглежда леко коригиран текст на предложението, според който БНБ се задължава не да оздрави, а да предложи мерки за оздравяване на банки с отрицателен капитал. Но това било част от договорката ГЕРБ - ДПС.

Според него ще имаме правителство на малцинството, подкрепено "леко и тайно от ДПС". То обаче нямало да издържи повече от година.

Хората със заплати до 2200 лева ще бъдат по-добре при нашия вариант на данъчно облагане, каза Кадиев.

Според него повдигането отново на въпроса за отмяна на плоския данък от страна на БСП ще предизвика дебат за справедливото данъчно облагане с оглед на хората с ниски доходи. Кадиев смята, че този дебат е необходим, въпреки че е убеден, че предложението няма да мине в сегашната конфигурация на парламента. На въпрос на водещия защо БСП се е оказала в една лодка с Реформаторския блок относно това как да се реши проблемът с КТБ, Георги Кадиев каза, че проблемът не е ляв или десен и съответно няма нищо ненормално в това различни партии от различни политически семейства да се окажат в една лодка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай