Кадиев: В друга държава Сидеров щяха да го застрелят

Кадиев: В друга държава Сидеров щяха да го застрелят | StandartNews.com

София. "Не трябва де има никакво колебания относно свалянето на имунитета на Волен Сидеров", каза Георги Кадиев пред БНТ.

В доклада на главния прокурор пише, че това, което се е случило в самолета е една стотна от случилото се на земята, отбеляза Кадиев.

В доклада пише, че има и удряна на полицай и късане на пропуски на служители по сигурността на летището, отнемане на лични карти от ръцете на полицаите, обиди със псувни и квалификации от сорта на "наркотрафиканти", допълни депутатът от БСП.

Полицаите очакват да не бъдат защитени от политиците, затова не са действали, според Кадиев.

"Иначе в друга държава не само, че щяха да набият нападателите, но и да ги застрелят"

Искането на прокуратурата е разрешение за започване на наказателно преследване, допълни той.

Кадиев заяви своята готовност за снемането на имунитета на Сидеров. "Ако цената е разпускането на парламентарната група на Атака, аз съм готов да я платя".

"Има действия, които трябва да предприемеш, дори на цената на гласовете и мнозинството". Според Кадиев имунитетът на Сидеров трябва да бъде снет на "1000%".

В коментар за предложението на своя колега Янаки Стоилов, Кадиев заяви, че подкрепя напълно идеята за коалиционно споразумение между ДПС и БСП. "Не сме изтървали момента, винаги може да се направи такова споразумение. Тогава няма да има и спорове в обществеността", каза Кадиев.

Кадиев коментира и евроизборите, като отбеляза, че в момента се правят номинации. До 8-ми февруари трябва да има предложение на Изпълнителното бюро по подреждане на листите и решение на Националния съвет, каза още Кадиев.

"Ивайло Калфин беше наш кандидат за президент. Не може да се отнасяме към него като един случаен човек. Ако той реши да отиде в отделна листа, за мен това ще е голяма загуба. Най-лошото е, че по този начин губим гласове."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай