Извънредно заседание на парламента днес заради "Олимпик" и Търговския регистър

Извънредно заседание на парламента днес заради "Олимпик" и Търговския регистър | StandartNews.com

Народното събрание прекъсва лятната си ваканция и се събира извънредно в 13 ч. днес, за да изслуша премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и за да обсъди казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". Заседанието е по искане на БСП.

Парламентът ще заседава при дневен ред от две точки, записан във внесеното от левицата искане. Първата е, проект на решение за предприемане на действия във връзка с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания "Олимпик".

С решението се задължава министърът на финансите да предприеме действия по търсене на възможности за възстановяване на платените суми и гарантиране на правата на засегнатите граждани. Настоява се и Комисията за финансов надзор до 7-ми септември да представи пред Народното събрание цялостен доклад за надзора върху дейността на кипърското дружество у нас, както и информация за актуалното състояние на Гаранционния фонд.

В дневния ред е и изслушване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правосъдието и отговорността за възникналата криза.

За да бъде проведено извънредното заседание, е необходим кворум от минимум 121 народни представители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай