Изпитват шефа на ДАНС в комисия на НС

Изпитват шефа на ДАНС в комисия на НС | StandartNews.com

София. Кандидатите за шеф на ДАНС да бъдат препитани в мегакомисията на Народното събрание за контрол на службите. Тази процедура обмислят като вариант преди гласуването на председател на ДАНС червени парламентаристи.

Водим се от принципа за прозрачност, коментира лаконично шефът на мегакомисията Димитър Дъбов. Но уточни, че евентуален изпит на новия шеф на ДАНС може да бъде и при закрити врата заради спецификата на информацията. По думите му до края на юли депутатите ще имат готовност да гласуват нов шеф на агенцията. По рано през деня министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че с промените в правилника на ДАНС се създава нова специализирана дирекция в противодействие на организираната престъпност, която ще даде възможност служителите на ГДБОП да бъдат преназначени в структурата на ДАНС.

"Има създадени работни групи между МВР и ДАНС. Те работят много активно, ежедневно, подготвят всички въпроси, които трябва да бъдат решени в този преходен период. Надявам се трансформацията да бъде извършена в много кратък период от време по начин, който да не затрудни дейността на ГДБОП", уточни Йовчев. По думите му цялата трансформация на ГДБОП, преместването й от МВР към ДАНС няма да доведе до никакво разместване и до никаква промяна в условията на работа на служителите в ГДБОП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай