Изпълнително бюро в БСП заради Гергов

Изпълнително бюро в БСП заради Гергов | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че "няма да позволи на партията да носи отговорност за личните действия на неин член, бил той от ръководството й".

Репликата й е директен удар срещу Георги Гергов (член на Изпълнителното бюро на БСП), който беше посочен от Сашо Дончев като "посредник" на извънпротоколната му среща с главния прокурор Сотир Цацаров.

Дончев твърди, че срещата се е състояла по покана на Гергов, в неговия кабинет в ЦУМ, броени дни преди парламентарните избори. На същата среща Цацаров е заплашвал директора на "Овергаз" и му е намекнал, че цялата му кореспонденция се наблюдава, твърди още бизнесменът.

Няма да позволя по никакъв начин БСП да бъде въвличана в това. Няма да позволя върху БСП като партия да се слага петно заради лични действия. В тези събития има трима участници - намерете ги, питайте ги", каза Корнелия Нинова пред журналисти в Народното сърбание.

Във вторник ще се проведе заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което ще се обсъди въпроса и ще се вземе решение, посочи още тя.

Георги Гергов беше предложен и избран за член на ИБ на БСП малко след като Корнелия Нинова оглави партията през май 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай