20:25 ч.

09.10.13

1 мин.

2089

0

0

Изнасят хапчета за 85 млн. на година

от Мария Чипилева |

Изнасят хапчета за 85 млн. на година

До 85 млн. лв. на година стига паралелният износ на лекарства от страната по данни на анализаторската компания IMS Health. Тези медикаменти първо са внесени от фирмите у нас, а след това са купени от други търговци и продадени в чужбина. Причината за това са по-ниските цени, на които се продават в България. По този начин в страната се появява дефицит на някои лекарства.


Затова от ДПС и БСП предлагат промени в Закона за лекарствата. Идеята е износът на медикаменти да става само след изричното одобрение на Изпълнителната агенция по лекарствата. Ако някой търговец наруши правилото, ще отнесе глоба от 10 000 до 20 000 лв. При повторно нарушение санкциите са в размер от 20 000 до 40 000 лв., предвижда законопроектът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент