Иво Антонов: Дълбоко съжалявам за незрялата постъпка

Иво Антонов: Дълбоко съжалявам за незрялата постъпка | StandartNews.com

„Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка", заяви Иво Антонов, чиято оставка като ръководител на дирекция в Министерството на отбраната беше поискана от премиера Бойко Борисов.

Причина за това стана снимка в профила на Антонов във „Фейсбук", на която той позира пред германски танк „Майбах" с протегната за нацистки поздрав ръка.

В отворено писмо, написано от болничното легло във ВМА, където Антонов беше приет по спешност преди дни, той се извинява за постъпката си.

"Съзнавам, че с тази снимка съм накърнил чувствата на българските граждани, за което понесох съответните последствия преди три години, понасям ги и сега. Категорично заявявам, че отхвърлям и винаги съм отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма.

Дълбоко се прекланям пред светлата памет на жертвите на нацизма, както и пред героизма на загиналите български воини във войната срещу Хитлеристка Германия и мъжеството и храбростта на техните другари, ветераните от Втората световна война, с които ежегодно честваме техният подвиг и поддържаме и възстановяваме техните паметници и братски могили.", се казва още в писмото на Антонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай