Исмаилов: Ако властта зависи от ксенофобите, това е проблем

Исмаилов: Ако властта зависи от ксенофобите, това е проблем | StandartNews.com

София. Ако премиерът Бойко Борисов реши да освободи зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, трябва да каже защо, категоричен беше Корман Исмаилов от Реформаторския блок по Дарик радио. "Ако има един качествен аргумент, сериозен, ние бихме го приели", обясни депутатът от РБ.

„Но ако се окаже, че правителството зависи от гласовете на тази ксенофобска, антитурска, антиромска, антимюсюлманска част на Патриотичния фронт, това е проблем, първо за партия "Свобода и достойнство" и после проблем на коалиционното споразумение на Реформаторския блок", коментира Исмаилов.

Ако НП „Свобода и достойнство" не получи сериозни аргументи и то на ценностна основа, може да втвърди позицията си, заяви той. Партията може да замрази членството в Реформаторския блок, което би означавало нарушаване на основни принципи от коалиционното споразумение, това значи оттегляне на подкрепата и излизане от коалиционното споразумение, обясни Исмаилов. Той заяви, че не става дума за напускане на Реформаторския блок, тъй като залогът е голям и РБ трябва да направи максималното, за да проведе реформите, за които се е ангажирал.

Няма сериозна причина и основание за сваляне на новините на турски от ефира, каза още Корман Исмаилов. „Нека да отидат в БНТ 2, нека да се разшири форматът, да се вкарат повече културни предавания", но да бъде на национално, а не на регионално ниво, каза той.

Общата позиция на Реформаторския блок е че той е против снемането на новините на турски от национален ефир, заяви Исмаилов. "В момента не виждам опасност за премахване на тези новини от национален ефир", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай