Индийският посланик: Европа и Азия се срещат тук, в България

Индийският посланик: Европа и Азия се срещат тук, в България | StandartNews.com

Сферите на сътрудничество между България и Индия и неизползвания потенциал в двустранните контакти обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на азиатската държава Пууджа Капур на среща на "Дондуков" 2.

"През годините са създадени много механизми за двустранно сътрудничество, но те не са изпълнени докрай със съдържание", е отбелязала вицепрезидентът по време на срещата и е добавила, че за България са много важни икономическите връзки с една от най-бързо развиващите се икономики в света. По думите на Илияна Йотова много по-интензивни могат да бъдат контактите на двете страни в сферата на образованието, здравеопазването, енергетиката и туризма.

"България е мястото, където се срещат Азия и Европа", е отбелязала Пууджа Капур и е споделила прекрасните си впечатления от страната и народа ни. "България може да бъде добър лобист на Индия сред европейските партньори", е посочила Илияна Йотова по време на срещата.

Посланикът на Индия е поканила вицепрезидента да бъде почетен гост на отбелязването на Международния ден на йогата на 21 юни в София, пише още в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай