10:35 ч.

05.10.17

1 мин.

0

1

0

Илияна Йотова: Целта ни е реална политика за българите в чужбина

от Оля Ал-Ахмед |

Илияна Йотова: Целта ни е реална политика за българите в чужбина

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в откриването на ХIII-та Световна среща на българските медии, която се провежда под нейния патронаж в Кишинев, Молдова. Събитието, организирано от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии, е на тема "Политики на близостта" и продължава до 8-ми октомври.


"За мен работата с българите в чужбина е държавна политика към всички, които икономически, политически или исторически са се оказали извън територията на страната, заяви Йотова. Имам амбицията да превърна изпълнението на функциите си в нещо повече от официални визити. 


Според вицепрезидента политиката не бива да бъде „за“ българите в чужбина, а „заедно“ с българите в чужбина за България. „Съхранението и развитието на българските общности в целия свят не е само тяхна задача, а национална. Амбицията на нашия президентски екип е реална политика за българите в чужбина. Не приемам да изпълнявам само формално възложените ми по Конституция правомощия”, каза Илияна Йотова. „Не искам повече работа на парче, не е достатъчна нито само емоцията на носталгията, нито рутината на създадените практики“, добави вицепрезидентът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:36 · 05.10.2017
Руското мекере Йотова участва в заговор с Курнелия за свалянето на президента и заместването му дебелогъзата червена свиня-вицето!Екипа на Президента ,съставен от БСП,начело с гнусния хомо Иво Христов саботират Президентството и искат да го изолират от международната общност и да го компроментират!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент