13:35 ч.

14.09.17

2 мин.

0

4

0

Илияна Йотова: Позицията за Украйна трябва да е категорична

от редактор |

Илияна Йотова: Позицията за Украйна трябва да е категорична

Санкции на ЕС към Русия не са дали никакъв резултат, обяви вицепрезидентът


Реакцията ни на всички нива за случващото се в Украйна с малцинствата трябва да бъде категорична, обяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Народното събрание. Там тя откри изложбата "Големите на 20 век" на художника Валентин Кардамски.


Страхувам се, че тази реформа вече се е случила, защото на 5 септември законът е гласуват в техния парламент. Тази реформа засяга не само България, тя засяга другите малцинства. Украйна дължи отговор на всички тези страни, в които има признато тяхно малцинство, дали действително ще защитава правата на малцинствата или няма да го прави. Дали действително ще има малцинства в Украйна или няма да има, продължи  Йотова, цитирана от "Фокус".


Желанието да се премахне изучаването на майчин език след пети клас, знаете ли какво означава на практика? Това означава затрудняване на децата, които ще завършат гимназиален курс, да учат в българските университети, защото те няма да са конкурентоспособни на останалите, каза още вицепрезидентът и припомни, че една от главите, които засягат влизането на Украйна в ЕС, е именно за малцинствата. 


Вижте, струва ми се, че напоследък твърде много енергия изразходваме във всякакви такива спорове, идеологеми. Русия е необходим съюзник за борбата с международния тероризъм. Русия е страна, с която Европа трябва да работи. Разбира се, и България като част от ЕС. Санкциите, които Европейския съюз наложи към Русия и съответно тя отговори по същия начин към част от европейските страни, досега не само, че не са дали резултат, а имат и негативен такъв, коментира Йотова по повод становището за Русия в Доклада за националната сигурност.


Йотова обяви също, че като евродепутат е чувала и преди Жан-Клод Юнкер да говори за присъединяването ни към Шенген и еврозоната, но до сега няма никакъв резултат. "Той започна така и мандата си като шеф на Европейската комисия", каза тя. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:50 · 14.09.2017
Комунизмът е семе на дявола и трудно ще бъде изкоренен.
Потребител · 13:42 · 14.09.2017
Долната дебелогъза и късокрака червена свиня и руски мекере йотова е национален предател .Пълен боклук русофилистичен!
Потребител · 14:58 · 14.09.2017
@Потребител Имаш нужда от преглед при психиатър, приятелю! Колкото по-скоро, толкова по-добре.
Потребител · 21:20 · 14.09.2017
@Потребител Добро самоопрeдeлиниe си направи!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент