Илияна Йотова: Няма война между институциите, има престрелки между отделни политици

Не може заплатите ни да са като в държави извън ЕС, заяви вицепрезидентът

Илияна Йотова: Няма война между институциите, има престрелки между отделни политици | StandartNews.com

Има престрелки между отделни политици, които така и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се иска. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод създалото се напрежение между институциите пред БНТ.

„Част от тези политици все още не могат да изживеят комплекса, че са загубили лично и персонално тези избори, защото са отговаряли за тях в една предизборна кампания“, посочи тя.

„Крайно време е да свикнат с тази мисъл, защото не е добре това, което става. Налива се все повече масло в тоталното недоверие, което българските граждани и общество имат към политическата система в страната“, заяви вицепрезидентът.

„Не съм убедена, че има война на институциите в онзи смисъл, в който има истинска война на институциите. Вижте какво става в Испания, но България изобщо не е в тази ситуация“, обясни Илияна Йотова.

„Изпълняваме обещанията, които дадохме на хората. Едно от обещанията ни с Румен Радев, когато разговаряхме с хората, е често да бъдем сред тях. Мога да кажа, че това е едно от най-стриктно изпълняваните обещания. Всеки месец имам поне 10 срещи в страната по най-различен повод“, заяви Илияна Йотова.

„Българските граждани не са доволни от институциите и политиците, защото те не решават проблемите им. Не може в една страна, която 10 години е в ЕС, минималната и средната работна заплата да са равни на заплатите в страни, които тепърва поемат по европейския път“, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай