Илия Златев е областен шеф на АБВ в Старозагорско

Илия Златев е областен шеф на АБВ в Старозагорско | StandartNews.com

Общинският лидер на АБВ Илия Златв, досега областен координатор, бе избран за председател на учредената в понеделник вечер областна структура на партията. Делегатите, представляващи 585-те членове на 8-те общински организации в областта, избраха и 19-членен областен съвет и 5-членен онтролен съвет с председател юриста Иван Иванов.

За предстоящата Национална конференция, която ще се проведе този уикенд, Старозагорската областна организция излъчи 50 делегати, избрани пропорционално на броя на членовете на партията в общините. В областта АБВ има структури в 8 общини - Стара Загора, Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Казанлък, Мъглиж, Павел баня и Раднево.

Ден преди националния партиен форум, в събота, азбукарите ще гласуват, за пръв в най-новата политическа история на България, в пряк избор за председател на партията. Новият лидер на АБВ ще бъде избран между трима кандидати – Стелиян Стефанов,председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков, член на централното ръководство и областен управител на Пазарджик, и Георги Първанов – президент на България (2002-2012), председател на партията в оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай