12:55 ч.

20.03.17

4 мин.

0

10

0

И Обединените патриоти внесоха жалба в ЦИК срещу ДОСТ

от редактор |

И Обединените патриоти внесоха жалба в ЦИК срещу ДОСТ

„Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО" внесоха жалба в Централната избирателна комисия срещу „Обединение ДОСТ". Острата реакция на патриотите е продиктувана от станал обществено достояние видеоклип на турски език, агитиращ да се гласува за ДОСТ.


Клипът е 6-минутен и възмути потребителите в социалните мрежи - той е изцяло на турски език, което е в разрез с българския закон. В него се вменява вина към България по отношение на българските мюсюлмани.
Съдържанието му противоречи на правилата за провеждане на предизборна агитация, тъй като насажда етническа и религиозна омраза. Използвани са кадри от събитията през 1989 г., като се цели възбуждане на страх у българите-мюсюлмани, че това може да се повтори и въпросната коалиция ще бъде техен защитник. Българската държава е обрисувана като враг, за разлика от турската, която се явява защитник и приемник, се казва в жалбата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО".


Ето и пъленият текст на документа 


До
ЦЕНТРАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ
гр. СОФИЯ,
пл. КНЯЗ АЛЕКАСНДЪР I №1


ЖАЛБА
от
Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО"
чрез пълномощника Михаил Иванов Петров


Уважаеми, членове на ЦИК,
Сезирам Ви с настоящата жалба, тъй като получих сигнали от граждани за нарушения на предизборната кампания за избор на народни представители в Народното събрание на републиката. Разпространяват се видео материали на КП „Обединение ДОСТ", които нарушават правилата на чл. 181, ал. 2 и чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс (ИК).Видно от материала, изпратен Ви по електронната поща, нарушени са императивните правила, отнасящи се до съдържанието му. Съгласно чл. 181, ал. 2 ИК, предизборната кампания се води единствено на български език. Единствената цел на клипа е провеждане на предизборна агитация на език, различен от българския. Той е само на турски език и не съответства на законовите изисквания на Изборния кодекс, по-специално на разпоредбата на чл. 181, ал. 2, която е нарушена.
Агитационният материал не отговаря и на разпоредбата на чл. 183, ал. 4 ИК, според която материалът не бива да накърнява добрите нрави. Съдържанието му противоречи на правилата за провеждане на предизборна агитация, тъй като насажда етническа и религиозна омраза. Използвани са кадри от събитията през 1989 г., като се цели възбуждане на страх у българите мюсюлмани, че това може да се повтори и въпросната коалиция ще бъде техен защитник. Българската държава е обрисувана като враг, за разлика от турската, която се явява защитник и приемник.Цитираме част от текста на клипа: „Помниш ли, братко, онези дни? Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни и как ни отмъстиха, спомняйки си всичко това - гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, но Кърджали не се откъсна от нас. Откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да ги откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава. Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко което имахме, но едно нещо не успяха да ни вземат - дружбата по между ни, и вървейки по този път още веднъж станахме единни на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние, ще бъдем едно цяло."
Внушението е, че трябва да се пътува до България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес. Подкрепата за ДОСТ е подкрепа за останалите в България турци, които държавата евентуално отново може да репресира. Клипът е дълъг повече от 6 минути и е качен в YouТube в канал изцяло на турски език и агитиращ само за КП „Обединение ДОСТ".Материалът са разпространява на територията на цялата страна, извън нея, както и в социалните мрежи, поради което считам, че компетентна да се произнесе е Централната избирателна комисия.
Уважаеми членове на ЦИК,


Моля, да разгледате настоящата жалба и да предприемете действия срещу Коалиция от партии „Обединение ДОСТ".
Моля да постановите незабавно спиране на излъчването на клипа, тъй като той нарушава изискванията на чл. 181, ал. 2 и чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс. Освен нарушаването на предизборните правила, той насърчава към омраза, религиозно противопоставяне и реваншизъм.


Моля, представляващите Коалиция от партии „Обединение ДОСТ" да бъдат наказани за извършените нарушения на българското законодателство.
Прилагам като доказателство и агитационния материал, повод за жалбата.


20.03.2017 г. С уважение:
гр. София /Михаил Петров/


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:47 · 21.03.2017
Тeзи ,, тримата от запаса,, да ги събeрeш на eдно място ,нe правят половин патриот или eдин съвeстeн чeстeн българин.
Потребител · 18:09 · 20.03.2017
Кой им вика патриоти на тези ,,пладнешки разбойници“,та те са чисти лизачи на ГЕРБ,мислещи единственно,как да пипнат ,,солунската митница“ и да напълнят дисагите си.Колкото България е на гражданите при чифутката Пръмова,толкова и ,,ТЕЗИ“ са патриоти.Прикриват се зад красивите думи и заблуждават българския народ.Нима не виждат,че родината ни е обречена и,че мизерията е в своя АПОГЕЙ. Тогава ????????????????????
Потребител · 14:45 · 20.03.2017
Затвор за ДОСТ и турски и арабски спонсори
Потребител · 14:13 · 20.03.2017
Добре ,че са превели от турски,че и ние да разберем:))) Ама то това си е самата истина:))Айде пълна лустрация и всички в затвора/
Потребител · 14:11 · 20.03.2017
Псевдо -патриотитеся ясни.Боклуци до един ,клели се във вярност на Съветския съюз и КГБ .Руски мекерета,който треперят от страх да не ги вкарат в затвора за криминалните им престъпления,геноцид и престъпления срещу човечеството.
Потребител · 14:49 · 20.03.2017
@Потребител Тъпак. Утре като заминат Родопите пак ще са ти виновни Съветски съюз и КГБ. Кой ти плаща мазньо, турците, арабите, Сорос или Държавния департамент?
Потребител · 13:29 · 20.03.2017
Всичко ,коeто казва ДОСТ e истина. Стана ми банално от тeзи уж патриоти.
Потребител · 14:04 · 20.03.2017
@Потребител Хайде тогава бегом заедно с дост в турция!
Потребител · 14:52 · 20.03.2017
@Потребител Кое е истина бе идиот, че алю е велик? Айде марш в Турция при алю и другите алювци.
Потребител · 08:45 · 21.03.2017
@Потребител ДОСТ казвe ,чe Доган ,бившият от ДС лъжe народа с наи различни пропагандни изказвания. Един от наи богатитe хора в България, вълкът си e вълк макар в овча кожа.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент