И ДПС критикува Европейската младежка конференция

И ДПС критикува Европейската младежка конференция | StandartNews.com

И от ДПС реагираха по скандала за Европейската младежка конференция, който се развихри между БСП и ГЕРБ. От партията получили много сериозна реакция по линия на Европейската либерална младеж, заяви евродепутатът Филиз Хюсменова пред Би Ти Ви.

Хюсменова потвърди позицията на младежите социалисти, защитена минути преди нея в студиото от Антон Кутев и дъщеря му Мина, за това, че по време на форума делегатите от всички европейски страни не са били равнопоставени с властта и не са успели да водят диалога, който са очаквали.

Такива конференции се провеждат два пъти в годината в ЕС. Това е част от структурния диалог с младежите. Идеята беше овластяването на младите хора, коментира с недоволство евродепутатът от ДПС. Аплодисментите насила, зрителното поглеждане и изслушване на речи - това не е част от правенето на политика, добави Хюсменова, която също се усъмни в резултатността на този форум.

Тя заяви още, че движението ще направи точен анализ на европредседателството на финала му, засега то вървяло добре. Не пропусна обаче да отправи забележки.

Темата за Западните Балкани беше изведена като знаме, за да се отклонява вниманието от вътрешните проблеми, категорична беше Филиз Хюсменова.

По повод изявлението на лидера на "Атака" Волен Сидеров за Крим, евродепутатът от ДПС коментира, че ГЕРБ трябва да каже приема ли такъв коалиционен партньор, или не. Нека да обяснят защо има партньори в коалицията, които като че ли искат да отклонят България от пътя, който следва - така ми изглежда, заяви Хюсменова."Отговорът "ние се разграничаваме" не е отговор", отсече тя по адрес на ГЕРБ. Филиз Хюсменова посочи обаче, че реакцията ни по случая Скрипал, когато не изгонихме руски дипломати, е била правилната, балансирана позиция, която трябва да заемем по време на своето ротационно председателство на Съвета на ЕС..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай