И Доган изненадан от оставката на Бисеров

И Доган изненадан от оставката на Бисеров | StandartNews.com

София. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и лидерът на движението Лютви Местан са били изненадани от оставката на Христо Бисеров. Това стана ясно от думите на Местан на специална пресконференция в централата на партията на бул. "Ал. Стамболийски" 45А. Бисеров е замразил и членството си в ДПС, но за действията си изтъкнал само лични причини. Разговорът между него, Доган и Местан се провел в ранния следобед в неделя.

Съображенията на господин Бисеров стоят извън политиката, ерго, стоят извън битността му на член на Централното ръководство на Движението за права и свободи, каза Местан. Той допълни, че "в този акт не може да се чете нито пряка, нито косвена оценка за политиката на ДПС, защото мотивите са лични". В случая става въпрос за отказ от политиката по лични причини, отбеляза Местан. Точно по тази причина, защото няма политически мотив в акта, тази оставка не е основание да се разгръщат предположения и хипотези за промяна в политиката на ДПС било като отношение към кабинета или като промяна в междупартийните отношения", допълни председателят на ДПС.

Вероятно в сряда парламентът ще гласува освобождаването на Христо Бисеров, а на негово място ще влезе третият от листата на ДПС в Шуменски избирателен район Бюнямин Хасан, стана ясно от думите на Местан. Процесът с оставката на Бисеров все още не бил завършен и затова лидерът на ДПС уточни, че още е рано да се прави оценка за работата на досегашния му заместник. Мотивите и причината наистина ще се окажат извън Движението за права и свободи, отбеляза още веднъж Местан. Причините с нас вчера не бяха споделени, допълни още той, имайки предвид разговора между него, Бисеров и Доган. "Ние с господин Доган бяхме достатъчно коректни да не настояваме за информация, която господин Бисеров на този етап не е готов да ни подаде."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай