И БСП отрече договорки за Висшия съдебен съвет

И БСП отрече договорки за Висшия съдебен съвет | StandartNews.com

БСП не е влизала в договорки с другите партии за избора на Висшия съдебен съвет (ВСС), заяви соцлидерът Корнелия Нинова. "Понеже тези дни чухме, че сме се събрали и договорили, искаме доказателства, малка държава сме, няма скрито-покрито. Който твърди, че някъде сме се събрали с Цветанов, Карадайъ, Симеонов, моля да предостави доказателства за това, защото обратното е просто голословно твърдение", отсече Нинова.

По-рано днес и лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отрече, че е имало договорки при определянето на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет.

"Ако някой твърди, че е имало сговор, да представи доказателство. Дайте кога, къде и как, срещу какво! Не влизаме в такива задкулисия", поясни Нинова. По думите й не може постигане на мнозинство от две трети да се тълкува по този начин.

"Оптимисти сме след избора на ВСС заради професионалните и морални качества на хората, които избрахме. Разбира се, времето ще покаже. Вярвам, че новият състав на ВСС ще даде доказателства за истинска борба с корупцията", каза лидерът на БСП.

Нинова още веднъж повтори, че БСП няма никакви намерения да влиза в коалиция с ГЕРБ и резултатът от парламентарния вот в Германия потвърдил, че социалистите са прави в тази си позиция, а именно - че времето на големите, безпринципни коалиции в името на властта е отминало.

Резултатът от лидерската среща в управляващата коалиция сутринта соцлидерката пък разтълкува като ново раздаване на постове на "калинки". Понеже Валери Симеонов го изговори на глас, днес са ги извикали да се укротяват. Ще се укротят, като им дадат някой и друг пост от властта", предрече Корнелия Нинова, за която ставащото в коалицията тревожно. По-рано днес премиерът Бойко Борисов коментира, че сбирката на Коалиционния съвет е редовна, но била първата след летните отпуски. Той заяви още, че търкания в коалицията няма.

Нинова пък дойде на първото си заседание на ИБ на БСП след катастрофата преди две седмици и изтеклия болничен все още с яка на врата заради контузията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай