16:20 ч.

06.10.17

2 мин.

0

1

0

И АИКБ стана партньор на министерството за председателството

от редактор |

И АИКБ стана партньор на министерството за председателството

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев подписаха споразумение за партньорство днес. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.


Документът дава възможност на членовете на Асоциацията активно се включат в процеса на подготовка за ротационното Българското председателство на Съвета на ЕС, което ще се проведе у нас догодина. Асоциацията на индустриалния капитал в България е една от четирите представени на национално равнище работодателски организации, обединяваща над 10 000 индустриални предприятия в страната и 80 браншови камари.


И двете страни се обединиха около становището, че Споразумението е израз на реалното сътрудничество между държавата и предприемачите у нас за подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Споразумението отчита необходимостта от активното участие на българския бизнес в тези дейности, както и факта, че българските производители и доставчици, и предлаганите от тях стоки и услуги ще популяризират най-добре страната като домакин сред останалите европейски държави.


В подписания документ АИКБ приема да посредничи за спонсорирането на стоки или услуги в обхвата на Председателството. Предметът и условията на всяко спонсорство ще се уреждат с двустранни договори между Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и юридическите лица – членове на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Заявленията с предлаганите стоки или услуги, предмет на спонсорството, ще се подават до Министерството чрез АИКБ.


Спонсорството или поканата за партньорство към бизнес-организациите е практика, въведена още с първите председателства. В тази връзка Васил Велев посочи, че отговорният бизнес, представляван от Асоциацията на индустриалния капитал в България, винаги ще подкрепя българското правителство, когато става дума за промотиране на българските продукти и за отстояване на националния интерес. Министър Павлова благодари на българските производители за подкрепата.


Спонсорството от членове на АИКБ ще се осъществява при спазването на принципите на публичност, прозрачност, равнопоставеност и конкуренция, в съответствие с изискванията на нашето законодателство и на общите политики, провеждани от Европейския съюз, е записано в споразумението. Изрично е упоменато, че спонсорите на Председателството не получават търговско предимство и че правителството не изразява предпочитания към отделни производители и доставчици.
Първото споразумение за партньорство, което сключи министър Павлова, бе с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

радев · 18:39 · 06.10.2017
ще падне лапачка
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент