Ходенето е най-полезният спорт

Ходенето е най-полезният спорт | StandartNews.com

Ходенето е най-ефективният и най-полезният вид спорт за всяка възраст и здравословно състояние. Това е изводът, до който са достигнали американските специалисти по време на изследване на различни видове дейности върху човешкото състояние, написа медицинското издание Mayo Clinic Proceedings.

"Изобщо не е задължително да си купувате карта за фитнеса, няма нужда постоянно да контролирате пулса и дишането си. Просто изключете компютъра или телевизора, станете от дивана и излезте на разходка", съветват те.

Ходенето помага за регулирането на кръвното налягане, подобрява състоянието на съдовете и ставите, предпазва от поява на разширени вени, влияе добре на психичното здраве. Интензивното разхождане дори предотвратява появата на високо кръвно на стари години.

Ходенето е единственият спорт, който не води до преждевременно износване на ставите или пък трайни мускулни травми, както при други аеробни и силови спортове. При него няма риск от претоварване на сърцето, посочват американските учени и съветват всеки ден да върви по един час пеша, пише Manager.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай