"Хизбула" цитира Станишев

"Хизбула" цитира Станишев | StandartNews.com

София. Сергей Станишев успя да впечатли "Хизбула". Ден след като България обяви официално своите "обосновани предположения" за атентата в Бургас, сайтът на групировката moqawama.org публикува единствено изказването на соцлидера.

"Българската опозиция отказва да обвини "Хизбула" за взривения автобус. Управляващите следват Израел", пише на страницата на ливанската организация, която все още не е коментирала официално новата българска позиция за атентата.

В статията се посочва, че освен лидер на опозиционната БСП, Станишев е и председател на Партията на европейските социалисти. Цитират се думите му след заседанието на КСНС, че "намесването от българското правителство на „Хизбула” в нападението в Бургас е слабо обосновано и заплашва националната сигурност”.
"Очевидно, че правителството на България е избрало политически подход, който само повтаря версията на Израел, изказана още на другия ден след нападението, когато разследването дори не е започнало", каза лидерът на социалистите. Той заяви още: "Разследването е в ход и по никакъв начин не може да се говори за решаващи доказателства по отношение на преките извършители, още по-малко по отношение на организацията, която стои зад това трагично събитие. Това е абсолютно неоправдано с оглед на националната сигурност и рисковете за хората в България", пише на официалната страницата на ислямската съпротива в Ливан.

В статията се посочва, че Консултативният съвет за национална сигурност, пред който са били прочетени докладите за атентата, включва председателя на парламента, премиералидерите на политическите партии в парламента , както и министри в ключовите области, свързани с националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай