Халил Летифов: Досега гледахме нестабилност в малката коалиция, но сега я има и при ГЕРБ

Халил Летифов: Досега гледахме нестабилност в малката коалиция, но сега я има и при ГЕРБ | StandartNews.com

Знам много малко за Александър Манолев – това, което беше изложено в медиите. Нямахме удоволствието да се запознаем с него. От медиите видях, че той оттегля своята кандидатура. Причините – приемам, че са такива, каквито той съобщи. Така председателят на транспортната комисия в Народното събрание Халил Летифов от ДПС коментира оттеглянето на номинирания за транспортен министър Александър Манолев в ефира на предаването „Денят на живо" по Канал 3.

"Това е поредният сигнал, който трябва да тълкуваме дали е на принципа проба-грешка или има нещо по-дълбоко", каза още той.

Тази нестабилност, която виждаме в коалицията, ние сме заклеймили тази форма на коалиционност като грешна. Тя не дава резултат, генерира нестабилност. Докато досега гледахме нестабилност в малкия коалиционен партньор и техните скандали, сега виждаме, че подобна нестабилност има и в големия коалиционен партньор – ГЕРБ., заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС.

„За да се случи нещо положително, трябва програма за ускорено развитие. Ударихме 10-годишно дъно в инвестициите, факт е че не се случи увеличението на пенсиите, на дъното в ЕС сме по заплати.", коментира депутатът.

Кой даде тон на езика на омразата в Народното събрание? Не го ли даде малкият партньор в управлението? Това е заразно, констатира той. „Ксенофобията тръгна от политиците, не от обществото", категоричен бе Летифов. .

Г-н Доган не се занимава от 2013 година с политика и не виждаме конфликт на интереси. Ние се информирахме от Търговския регистър, коментира той сделката, при която Ахмед Доган е закупил част от акциите в ТЕЦ „Варна".

"Освен всичките проблеми в Министерство на транспорта, трябва да отчетем и че е свършено много. Оперативна програма „Транспорт" в момента е най-добре работещата програма в България. Това трябва да продължи", категоричен бе Халил Летифов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай