Горанов: Не смятаме, че се готвят манипулации

Горанов: Не смятаме, че се готвят манипулации | StandartNews.com

„Не е драма това, че са освободени. Те са назначени от ГЕРБ и се предполага, че те са оцветени в определена политическа окраска. Ако аргументът е да се търсят хора, които да са максимално независими, за да гарантират честни избори, то с този тип рокади, този процес се поставя под съмнение", заяви пред Нова телевизия Владислав Горанов от ГЕРБ.

Коментарът му бе по повод смяната на нови 7 областни управители. Губернаторите на Видин (Момчил Станков), Габрово (Николай Сираков), Стара Загора (Георги Ранов), Смолян (Недялко Славов), Пазарджик, Плевен (Ралица Добрева), Перник (Александър Александров) бяха освободени заради това, че са в партийни листи за изборите.

С тази смяна 75% от областните управители ще бъдат нови на вота в края на март. През миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков назначи 14 нови областни управители.

„Далеч сме от мисълта да смятаме, че се готвят манипулации. Служебното правителство подготвя терена за следващите процеси", добави Владислав Горанов.

И заяви: „Реформаторския блок са естествените ни партньори. Това, че те продължават да търсят формата, за да могат да покажат по-добър резултат, не е проблем на ГЕРБ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай