Горанов и Радев: Чакаме предложение за еврото

Горанов и Радев: Чакаме предложение за еврото | StandartNews.com

България очаква с голям интерес предложението на ЕК към държавите извън еврозоната, обявиха финансовият министър Владислав Горанов и управителят на БНБ Димитър Радев.

Коментарът им бе по идказването във вторник на еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси, че"ЕК иска да направи приемането на еврото по-привлекателно за държавите извън валутното обединение и за това готвим " неустоимо предложение към тях, на което не може да се откаже".

"Присъединяването към еврозоната е водещ приоритет за нас, за това очакваме с интерес предложението от Брюксел, Чух интересен анонс от страна на комисаря Московиси, че се готви нестандартно предложение към държавите извън еврозоната. Очаквам го с интерес, тъй като ние сме една от държавите извън еврозоната", заяви Владислав Горанов.

"Ще кажа още веднъж това, което съм казвал многократно: единственият изход от нашия паричен режим на валутен борд е влизането ни във еврозоната и приемането на еврото", заяви управителят на БНБ Димитър Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай