Гергов: Не допусках, че Сашо Дончев ще ме употреби

Наля се вода в мелницата на "Да, България", категоричен е депутатът от БСП

Гергов: Не допусках, че Сашо Дончев ще ме употреби | StandartNews.com

Схемата на Иво Пропиев, Христо Иванов и Сашо Дончев за дестабилизиране на държавата лъсна и от интервюто на Георги Гергов пред Илияна Беновска. Той бе отстранен от Изпълнителното бюро на БСП заради скандалната среща между Дончев и Сотир Цацаров, на която е бил домакин в ЦУМ. Гергов смята, че е бил оплетен в мрежите на кръга АРГО. "С този ход наляхме на „Да, България" в мелницата вода", смята Георги Георгов. 

"Значи, там са ивопрокопиевци и тем подобни. Хора, които мечтаят от дълго време, но тъй като освен себе си друго не виждат, никога няма да успеят", продължи Гергов. "Нямам отговор за много неща, които се случиха. Ние със Сашо се знаем от много години, още от „Мултигруп". Аз цялата история я знам от начало. Не допусках, че той ще употреби мен специално по този начин", каза още бизнесменът. Той бе категоричен, че Дончев е настоявал за срещата, а Цацаров не е искал да присъства на нея. Гергов е говорил с главния прокурор, защото се познават от години. "Пловдив е малък град", заяви той.

"Разговорът между тях беше един много нормален разговор. Аз въобще не съм участвал в него, само го слушах. Нали, не ме изкараха от стаята. Това беше кафе. Разбрахме, че пием кафе. Нищо повече. А вече накрая листът, който се извади, те бяха три листа, беше ясни желания, които да се изпълнят и тогава ясно му отговори главния прокурор, че това не става", разкри Гергов. 

Той бе отсече, че са измислици и твърденията, че Цацаров е притискал Дончев. "Няма такова нещо. Глупости. Как може такива неща да се говорят. Един нормален разговор на кафе. Няма такива неща, това е пълна експлоатация. Аз го разбирам Сотир защо не искаше да дойде", заяви Гергов. 

Георгов обяви също, че е пратил SMS на Дончев във връзка в статия във вестника му:"Той най-напред каза: „Не съм я прочел, чакай сега да ти я прочета" и аз всичкото това го прочетох".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай