Герджиков: Оставяме държавата в едно много добро състояние

Герджиков: Оставяме държавата в едно много добро състояние | StandartNews.com

Служебният кабинет оставя държавата в едно много много добро състояние. Това каза служебният премиер проф. Огнян Герджиков пред Нова телевизия.

Според него за три месеца състоянието на държавата е по-добро, отколкото я е заварил служебният кабинет.

Проф. Герджиков обясни, че с министъра на финансите Кирил Ананиев вчера са имали разговор, от който е станало ясно, че държавата е реализирала над 1.600 млрд. лв. излишък сравнено с същия период на миналата година. „Това идва от добре работеща икономика и от работеща събираемост", каза служебният министър-председател.

Според него това се получава от увеличение на събираемостта на митниците и НАП. Герджиков посочи, че борбата с контрабандата е продължителен процес и дава резултат. По повод промените в ИК, проф. Герджиков обясни, че това са идеи, които са дошли от президентството и са били доразвити в този законопроект. Според него този законопроект е афиширан прибързано, но идеята за него има рационално зърно.

"Неграмотните хора не трябва да бъдат стимулирани, защото те са нарушители на Конституцията ни", каза проф. Герджиков и обясни, че в нея е записано, че е задължително да се знае български език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай