Герджиков: Левски отдавна е светец за народа

Герджиков: Левски отдавна е светец за народа | StandartNews.com

Като народ сме щастливи, че имаме богатство като Васил Левски, заяви министър-председателят Огнян Герджиков в Карлово. Той участва във възпоменателната церемония по случай 144-та годишнина от гибелта на Апостола.

В словото си премиерът отбеляза, че Левски отдавна е светец за народа и шифърът на тази святост е закодиран в неговото тефтерче. „И си мисля, че и ние, които сме се захванали да теглим общите народни дела в Българско, дали и ние да вземем едно такова тефтерче, в което да отбелязваме като Дякона кой, колко и какво е свършил в ползу роду", добави министър-председателят. По думите му народната памет е като шарена черга с пъстри шевици, като ръчна везана премяна с цветовете на вечността.

"В тази памет най-ярко светят имената на онези, които будят народната свяст да не заспива", каза още Герджиков, цитиран от БГНЕС.

В рамките на церемонията министър-председателят прие строя на представителната рота на 61-ва Стрямска механизирана бригада и клуб "Родолюбие". Възпоменателният митинг завърши с полагане на цветя пред паметника на Васил Левски, едноминутно мълчание и заря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай