ГЕРБ: За заседание събираш не само подписи, а и кворум

ГЕРБ: За заседание събираш не само подписи, а и кворум  | StandartNews.com

Когато искаш и свикваш заседание, не е необходимо само да събереш необходимите подписи, трябва да осигуриш и кворума, а не да разхищаваш държавни пари за разходи – автомобили, командировъчни и т.н. Това заяви по време на брифинг в парламента народният представител и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

По думите му, винаги когато се обсъждат важни теми и е необходим кворум, ПГ на ГЕРБ осигурява присъствието на своите народни представители. „Сега, по регистрацията, която видяхте, от БСП са 33 човека. От ДПС бяха 21. С тези ли хора те ще правят мнозинство и ще диктуват дневния ред на Народното събрание? Първо трябваше да си осигурят техните хора, които да са тук, след това да изискват присъствие от другите партии. Тествахме опозицията, която освен да вика „оставка", не виждам какво прави", посочи Велчев, цитиран от Фокус. 

Той обвини опозицията, че използва трибуната на Народното събрание за предизборна агитация. „Субсидиите на партиите са за това, да използват тези средства и да провеждат своите кампании чрез медии и други начини – обиколки, присъствие. Но на тях явно не им се дават от тези пари и искат отново да използват държавните средства, а парламента като трибуна, за да могат да си говорят, да бъдат отразявани и да няма смисъл да си харчат парите за медийни изяви", обясни Велчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай