ГЕРБ се хвали с немски завод в Пазарджик

Ще докарам още инвеститори, обеща Захариева

ГЕРБ се хвали с немски завод в Пазарджик | StandartNews.com

С подкрепата на ГЕРБ немският автомобилен гигант „Костал" отваря 1200 работни места в Пазарджик, като се надявам той да повлече крак за още нови инвеститори в града ни, заяви водачът на листата Екатерина Захариева, която се срещна с генералния мениджър на компанията Йохан Грабовски. Тя посети и строителната площадка на бъдещия завод за автомобилни компоненти в индустриалната зона в града.

Първите 200 служители вече са наети и се обучават, а на 5 април трябва да стартира производството на подкормилни кутии за „Ауди", като в бъдеще ще бъдат изработвани автомобилни компоненти за всички водещи автомобилни марки в Европа.

„Благодаря на държавата от името на г-н Костал. Решихме да инвестираме в Пазарджик, тъй като тук има добре обучени хора, дългогодишни традиции в индустрията, а и градът се намира на пътя за Западна Европа. Имаме огромен потенциал за развитие и растеж в региона", заяви Йохан Грабовски пред водачката на листата на ГЕРБ. Той каза, че до края на годината в завода ще работят 500 души, а до края на 2018 г. – 1200. 

Захариева подчерта, че всеки инвеститор се интересува дали в дадената страна има благоприятна данъчна система, добре образовани хора, ниска административна тежест и съдебна реформа. Затова образованието, промените в съдебната власт и реформата на администрацията са сред приоритетите на ГЕРБ.

„За Пазарджик най-важното е създаването на работни места. Като кандидат за народен представител от ГЕРБ поемам ангажимент за привличането на повече инвеститори като този, които ще се отразят положително на икономиката на града като цяло", заяви още Екатерина Захариева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай