17:15 ч.

07.03.17

2 мин.

0

10

0

ГЕРБ се хвали с немски завод в Пазарджик

от редактор |

ГЕРБ се хвали с немски завод в Пазарджик

Ще докарам още инвеститори, обеща Захариева


С подкрепата на ГЕРБ немският автомобилен гигант „Костал" отваря 1200 работни места в Пазарджик, като се надявам той да повлече крак за още нови инвеститори в града ни, заяви водачът на листата Екатерина Захариева, която се срещна с генералния мениджър на компанията Йохан Грабовски. Тя посети и строителната площадка на бъдещия завод за автомобилни компоненти в индустриалната зона в града.


Първите 200 служители вече са наети и се обучават, а на 5 април трябва да стартира производството на подкормилни кутии за „Ауди", като в бъдеще ще бъдат изработвани автомобилни компоненти за всички водещи автомобилни марки в Европа.


„Благодаря на държавата от името на г-н Костал. Решихме да инвестираме в Пазарджик, тъй като тук има добре обучени хора, дългогодишни традиции в индустрията, а и градът се намира на пътя за Западна Европа. Имаме огромен потенциал за развитие и растеж в региона", заяви Йохан Грабовски пред водачката на листата на ГЕРБ. Той каза, че до края на годината в завода ще работят 500 души, а до края на 2018 г. – 1200. 


Захариева подчерта, че всеки инвеститор се интересува дали в дадената страна има благоприятна данъчна система, добре образовани хора, ниска административна тежест и съдебна реформа. Затова образованието, промените в съдебната власт и реформата на администрацията са сред приоритетите на ГЕРБ.


„За Пазарджик най-важното е създаването на работни места. Като кандидат за народен представител от ГЕРБ поемам ангажимент за привличането на повече инвеститори като този, които ще се отразят положително на икономиката на града като цяло", заяви още Екатерина Захариева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

потребител · 20:58 · 02.07.2017
Г-жо Захариева,докарайте още инвеститори.Няма лошо.Но ги избирайте такива да плащат повече от 500.00 лв на месец в сферата на машиностроенето.Вие сте наясно че в европейска държава заслужаваме и европейски заплати.Така всички ще можем да се усмихваме широко...
Телевизия Ау в Джезв · 13:00 · 13.06.2017
Да не забравите климатиците,климатиците дами и господа... че синоптиците казват че жегата пак идела
Горчивaтa истинa · 17:16 · 22.04.2017
Дa им рaботиш цели две години кaто вол и дa не получиш повече от 360.00 лв по фиш и вaучерите- по 55 вaучерa нa месец...Другите коментaри сa излишни..
Потърпевш · 17:00 · 22.04.2017
Където и да строят все ще се осерат,защото не обичат да спазват кодекса на труда.
Хорaтa зa жълти стотинки не обичaт дa дa рaботят...Нaй-мaлко пък дa ги лъжaт и мaчкaт
Потребител · 11:07 · 21.04.2017
Строи се от смолянски фирми заплатите са много ниски аз работя там всеки ден напускат цели линии трябват им 2400 човека но едва ли некой ще работи
Потребител · 10:55 · 08.03.2017
Защо се сещате да строите само предизборно ?
Потребител · 09:54 · 08.03.2017
ГЕРБ отново нагло и подло окупирват пред изборно медийното пространство.
Потребител · 08:58 · 08.03.2017
На плодородна земя завод за части???? Е затова ще ядем домати от турция и лук от китай!
Потребител · 19:48 · 07.03.2017
е браво на герберските самохвалковци. По колко немски марки ще им плащат на тези работници е въпроса?
Потребител · 17:40 · 07.03.2017
абe този нeмски завод от нeмци ли сe строи от държавата Нeмция?
проз ридактор вe
Němec (Czech pronunciation: [ˈɲɛmɛt͡s]) is a common Czech surname, meaning German, literally "mute", or "(he) does not speak (Slavic)". From Proto-Slavic *němьcь (“foreigner, German”), from *němъ (“mute”) (Czech němý).
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент