ГЕРБ с разкрития за шуробаджанашки назначения в Болярово

ГЕРБ с разкрития за шуробаджанашки назначения в Болярово | StandartNews.com

На брифинг в Народното събрание от ГЕРБ изнесоха данни за шуробаджанашки назначения в община Болярово. Кметът на населеното място Христо Христов от БСП е назначил за секретар на общината първата братовчедка на съпругата си, а шеф на спортното дружество е синът му Георги Христов, който получава пряко финансиране от баща си, разкри Александър Иванов, депутат от ГЕРБ. Началник отдел "Хуманитарни дейности и европрограми" е София Минева, сестра на Христов.

Съпругата на председателя на Общинския съвет в Болярово Атанас Дженков - Йовка Дженкова, е началник отдел "Управление на собствеността и териториалното устройство", главният специалист в отдел "Проекти и обществени поръчки" Татяна Дженкова - Велкова е дъщеря на председателя на Общинския съвет.

От ГЕРБ благодариха на БСП, че са оттеглили доверието си от кмета на Сопот Деян Дойнов и заместника му след сигналите срещу тях.

Запитан дали ГЕРБ вече са започнали кампанията за местния вот догодина, атакувайки кметовете на БСП, Антон Тодоров отговори: "Получаваме сигнали, анализираме ги дали са основателни, проверяваме ги по официалните публични канали - АДФИ, Сметна палата, и, когато преценим че има основание или е сигнал от граждани, задействаме процедурата, описана в закона. Дали това ще помогне на местните избори за резултата на ГЕРБ, не знам, но знам, че ще помогне за насочване на прожекторите и осветяване на онези тъмни кътчета на публичната власт, които някои хора призовават само да бъде направено".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай