ГЕРБ поиска изхвърлянето на депутат от БСП

ГЕРБ поиска изхвърлянето на депутат от БСП | StandartNews.com

Ако Манол Генов е притискал градския прокурор на Асеновград, трябва да изхвърчи като тапа от парламента. Това каза народният представител от ПП ГЕРБ Антон Тодоров, цитиран от "Фокус".

Получихме сведения за разследването по отношението на депутата от БСП Манол Генов, чийто имунитет беше свален преди няколко седмици. Сведения, които ни притесняват много сериозно, защото се говори, че вътре става въпрос за взаимодействие с организираната криминална престъпност в ромски махали и за купуване на гласове. Искаме приложенията към исканията за сваляне на имунитета, за да се запознаем с фактите, които са установени при разследването, допълни Тома Биков.

Това, с което предстои да се запознаем, ще ни даде основания да преценим дали да поискаме оставката на Манол Генов и да призовем ръководството на ПГ на БСП и г-жа Нинова да се разграничат от тези негови действия, защото те казаха, че стоят зад него. Не знам дали те са се запознали с данните, с които на нас ни предстои да се запознаем. Това е политическият въпрос на това наше действие, тук не става дума само за взаимодействие с криминалния контингент, а за едно много сериозно и престъпно отношение към изборния процес в България продълж  Биков.

От ГЕРБ не искат оставката на депутатите си със свалени имунитети, а тази на Манол Генов, защото прикриват скандала с НДК, контрира заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. "Големият въпрос е в големите областни центрове няма ли също заровено по едно НДК? Има си работещи институции, те разследват. Нека да ги оставим да си свършат на спокойствие работата и да не влизаме в дребно политическо боричкане. Просто не им прави чест на ГЕРБ. Има си институции, има си Конституция, тук е Народното събрание и нека да него превръщаме в трибунал", категоричен бе Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай